Samen met de jeugdvereniging van de plaatselijke kerk hebben wij een jeugdavond georganiseerd in kader van de Tweede Kamerverkiezingen. Roelof Bisschop sprak over het thema ‘Christelijke politiek… maar hoe dan’. Vanuit zijn ervaring in de Tweede Kamer nam hij de jongeren mee hoe christelijke politiek gevoerd kan worden.

Roelof maakt duidelijk dat je niet altijd je stemgeluid kunt laten horen, maar dat je door je gedrag naar anderen toe een duidelijk beeld geeft. Zo haalde hij de brief van een onbekende christen (+/- 150 na Christus) aan zijn vriend Diognetus aan waarin deze christen benoemd hoe christenen in die tijd herkenbaar waren aan hun gedrag.

Hij probeerde mensen te triggeren door casuïstiek te behandelen als: wat zou jij doen als je wordt uitgenodigd voor een gezellig etentje bij de koning en koningin. Zou jij dan om een moment stilte vragen?

Zou jij om een moment stilte vragen als je bij de koning en koningin op bezoek bent?

Na de pauze werden stellingen behandeld. Een aantal van deze stellingen waren":

  • Als je de Heere wil dienen kun je je beter maar zo weinig mogelijk met politiek bemoeien. De politiek leidt ons vaak af van het Éne nodige.
  • Iedereen mag zelf weten hoe hij leeft. Een christelijke partij mag dus geen Bijbelse regels opleggen aan niet-christenen.
  • Als er een wetsvoorstel komt dat abortus of euthanasie verbiedt, moet elk kamerlid zelf weten of hij/zij dat steunt.
  • Als christen kun je in de politiek maar weinig bereiken.

De jongeren waren uitgenodigd om na te praten bij de SJOS.